Back to news

Clara Venture Labs AS styrker venturesatsingen og ledergruppen ytterligere

Michelle Williams er ansatt som CEO i Clara Venture Labs og Bernt Skeie går over i rollen som CEO i Alma Clean Power. Sammen med resten av ledelsen skal de ta selskapet videre i retning målet om å bli Nord-Europas fremste miljø for industriell teknologi.

CVL news Bernt Michelle cropped

By Geir Omdal, Head of Marketing at Clara Published

Clara Venture Labs AS (CVL) er Akers struktur for utvikling og skalering av virksomheter innen industriell teknologi. Siden selskapet ble lansert i november 2021, er satsningen styrket med 30 nye ansatte, ventureselskapene Alma Clean Power, LayerOne og Additech inkludert. Det er også gjort endringer i avdelingsstrukturen og inngått leieavtale for ytterligere 1000 kvadratmeter kontorlokaler på Fantoft.

Den videre styrkingen av organisasjonen er drevet av behovet for å fortsatt utvikle Clara Venture Labs som innovasjonsmiljø samtidig som lederskap dedikeres til å bygge fremtidens ledende industriselskaper.

Michelle Williams har over 30 års ledererfaring fra Forsvaret og maritim industri. Hun har bred erfaring fra operasjonelle og industrielle fagområder, samt forretningsutvikling av blant annet maritim teknologi. Williams har tidligere vært konsernsjef i Grieg Logistics, administrerende direktør på CCB Mongstad og har også erfaring fra investeringsmiljø og struktur for fondsforvalting. Hun er utdannet ved Sjøkrigsskolen (Operativ Marine) og har tjenestegjort i Marinen i 12 år. I 2020 gjennomførte hun også Sjefskurset ved Forsvarets høgskole.

Det er vanskelig å se for seg en mer meningsfylt jobb enn å bidra til at ideene som vil forme fremtiden vår blir til virkelighet. Jeg er glad for å få denne muligheten og ser veldig frem til å ta fatt på de omfattende og viktige oppgavene sammen med alle de dyktige menneskene i organisasjonen, sier Michelle Williams.

Bernt Skeie har siden 2013 ledet Prototech (nå CVL) og bidratt til at selskapets unike kompetanse innenfor romfart og energisystemer har funnet nye anvendelsesområder. Fremover vil Bernt Skeie ha rollen som CEO i Alma Clean Power for å utvikle dette til å bli et markedsledende selskap innen grønn skipsfart og offshore operasjoner. Han vil i tillegg være ansvarlig for kommersialiseringen av Clara Venture Labs teknologi innenfor romfart.

Etableringen av Clara Venture Labs er det mest spennende som har skjedd i Bergen siste tiår, og det å få jobbe dedikert med industrialiseringen av våre teknologier innenfor «Space & Ocean Space» er noe jeg virkelig ser frem til, sier Bernt Skeie.

Sammen med resten av Clara Venture Labs ledelse vil Williams og Skeie om kort tid invitere samarbeidspartnere og ansatte til åpning av Clara Venture Floor på Fantoft. Arrangementet vil finne sted i april, og inneholde omvisning i de nye lokalene, statusoppdatering fra våre Ventures. Arrangementet vil avsluttes med en hyggelig sosial sammenkomst.

More information

Related news